Habanero Halloween Soep

Habanero Halloween Soep

Een seizoensgebonden maaltijdsoep
op basis van Habanero, Pompoen en tomaat
Geserveerd met gebakken bospaddenstoelen
en krokante croutons

Inleiding

Hoewel ik niet bepaald een liefhebber ben van Halloween feestjes is het wel het ideale moment om aan de slag te gaan met pompoenen en bospaddenstoelen, en dus maakte ik vandaag een leuke soep met beiden. Ik had immers nog wat late oogst van mijn Habanero Burning Bush, dus heb ik deze er maar meteen bijgevoegd. Als ik soepen maak ga ik altijd voor grote hoeveelheden, en dat is vandaag niet anders.

Ingrediënten

Dit brengt ons naadloos bij de ingrediënten. Ik maakte vandaag 6 liter of een 12 tot 15 porties, maar hieronder heb ik alles opgelijst voor ongeveer 1 liter soep, om het u wat te vergemakkelijken.

700 g Pompoen (in blokjes)

2 Ajuinen

1 Kleine aardappel

1 Tomaat

150 g Bospaddenstoelen

Sap van 1 Limoen

Peterselie

Boter

Rode Wijn Azijn  

Gember (optioneel)

Gerookt paprikapoeder (optioneel)

Zout en Peper

Chili naar smaak. Hier ging ik voor 1 Habanero/liter, best stevig qua sterkte.

Bereiding

Eerst snijden we de ajuin, de peterselie en de chili pepers grof. We kleuren deze aan in boter en kruiden naar smaak met peper en zout. Ik heb op dit moment ook een beetje gember en wat gerookt paprikapoeder toegevoegd. Je kan op dit moment ook wat rode wijnazijn toevoegen naar smaak. Daarna voegen we de rest van de ingrediënten toe.

Vervolgens voegen we de pompoen, aardappel en tomaat toe aan het geheel. Op dit moment kan je ook wat bouillon toevoegen. Ik koos vandaag voor enkele rundsbouillon blokjes, aangezien de pompoen en tomaat reeds voldoende vocht loslaten. Laat de soep vervolgens een half uur doorkoken op een matig tot sterk vuur en roer regelmatig. De groenten gaan daarna uit elkaar beginnen vallen en dan kan de soep meteen gemixt worden tot een glad geheel.

Uiteraard willen we deze soep in stijl serveren, en dat doen we met wat gebakken bospaddenstoelen. Deze worden in boter gebakken samen met peterselie en peper en zout. Als ze gaar zijn kan je ze gewoon bovenop de soep serveren, of ze er mee onder mengen.

Serveertips

Ik serveerde deze soep vandaag met gebakken bospaddenstoelen en krokante croutons. De soep is zodanig vol en dik dat 1 portie een volledige maaltijd behelst. Oh, had ik al vermeld dat ze vrij pikant bleek te zijn?

  • Voeg naar smaak wat limoensap toe bij het serveren voor een extra frisse toets!
  • Je kan gerust meer andere groenten toevoegen. Wortelen lijken me ook een ideale match!
  • De aardappel geeft de soep een mooie glans na het mixen, zoals je op de foto kan zien. Bovendien helpt hij ook om de soep wat te binden.
  • Een beetje Balsamico Azijn bij de gebakken champignons smaakt heerlijk!