KristofLodewijks.be

Muziek

Hoewel ik nooit het geduld gehad heb om een instrument te leren spelen heeft muziek altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Het is één van de meest ontspannende tijdverdrijven waarmee ik met plezier de tijd uit het oog verlies.

Concerten

Reeds vele jaren ga ik regelmatig naar concerten, klein of groot, dichtbij of veraf, om zo nieuwe bands te ontdekken. Van de kleinste clubs en café’s to de grootste concertzalen, stadions en festivaltereinen, ik heb er vele van gezien. In deze sectie vindt u een overzicht van de optredens die ik in de loop der jaren heb bijgewoond, hoewel deze nog ver van compleet is.

Wacken Open Air 2014

Concert Jobs

In de loop der jaren heb ik niet enkel concerten en festivals bijgewoond als toeschouwer, maar ik heb er ook meermaals gewerkt. Een overzicht van deze jobs kan u in deze sectie vinden. In sommige gevallen werkte ik als vrijwilliger om fondsen te werven voor clubs of verenigingen en in andere gevallen werkte ik als freelance stage hand wanneer ik in Zweden woonde.

Local crew for MetallicA @ STHLM Fields 2014

Platenverzameling

Hoewel veel mensen tegenwoordig gebruik maken van streamingdiensten om muziek te luisteren is vinyl de jongste jaren weer helemaal terug, terug van nooit echt weggeweest. Persoonlijk houd ik van de analoge klank van vinyl, de warmte, de ruis, het gekraak, het verhaal dat een plaat vertelt. Ik heb al vaak CD’s weggegooid die niet eens 10 jaar oud waren, maar die simpelweg niet meer werkten. Ik heb daarnaast massa’s aan vinyl platen die meer dan 50 jaar oud zijn en nog steeds perfect klinken. Bovendien is het een totaal ander gevoel om een platenhoes vast te houden in plaats van een CD doosje, en bovendien zijn de platenhoezen vaak pure kunstwerken. De jacht op nieuwe platen in tweedehandswinkels, rommelmarkten en garageverkopen is ook gewoon super fijn! Soms stoot je op een pareltje voor een appel en een ei, vaak na door een hele stapel platen te snuisteren en er eentje uit te pikken waarvan je de hoes mooi vindt. In deze sectie vindt u een overzicht van mijn platencollectie, waarvan sommigen ook besproken worden in blog posts.