KristofLodewijks.be

Habanero cooking

Als je niet tegen de hitte kunt, blijf dan uit de keuken! Dit is in het bijzonder van toepassing op mijn eigen keuken, aangezien ik gek ben van chili pepers. Zoals de titel doet vermoeden ben ik in het bijzonder een liefhebber van Habanero’s, omwille van hun stevige punch met om en bij de 300.000 SHU en de citrustoetsen in hun aroma. Eenderwelk gerecht, van voorgerecht tot dessert kan verbeterd worden door het pikant te maken, en naar mijn bescheiden mening geldt hetzelfde voor drankjes.

Habanero pepers

Misschien klinkt dat wat vreemd voor u, maar mogelijkerwijze verandert u van gedachten als u sommige van mijn recepten uitprobeert. De meeste zijn mijn eigen recepten, andere zijn bewerkingen (en hopelijk verbeterde versies) van recepten die ik online tegenkom. Recepten worden gepost als blog berichten in de Habenero cooking rubriek, en als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe recepten kan u zich inschrijven op de mailing lijst.

Trinidad Moruga Scorpion

Spijtig genoeg zijn chili pepers niet zo populair in België, waardoor het soms lastig is om je favoriete peper te vinden in de supermarkt. Sommige gespecialiseerde winkels hebben af en toe wel interessante pepers, maar de beschikbaarheid is niet zo regelmatig als deze chili-verslaafde zou willen. Daarom groei ik elke zomer mijn eigen chili pepers, wat me toe laat om het hele jaar door te genieten van de pikantere chili’s (gedroogd, pikante olie, sauzen, confituur, dranken,…). Elk jaar kweek ik Habanero’s omdat die nog steeds mijn favoriet zijn, maar ik probeer eveneens nieuwe soorten om nog meer smaken te kunnen uittesten.