Pikante kippenlasagne

Pikante kippenlasagne

Een variant op de populair klassieker!
Kip geeft een nieuwe dimensie
aan deze Italiaanse lekkernij!

Inleiding

Het was mogelijk al duidelijk aan de dingen die ik hier post, ik ben wel een fan van de Italiaanse keuken. Eén klassieker die altijd voor me werkt is Lasagne, die klassiek met rundsgehakt gemaakt wordt. Het leidt geen twijfel dat runds goed smaakt in Lasagne, maar probeer ook eens met kippengehakt en laat u aangenaam verrassen! Aangezien ik ook Habanero en Habanada beschikbaar had zijn die vandaag ook in de Lasagne beland! Dit is uiteraard slechts een versie van deze schotel die ik graag heb, want ik pas de ingrediënten meestal aan naar de stemming van de dag. Vandaag is het met kippengehakt, morgen misschien met kippenfilet of kippenbillen, het maakt niet uit. Qua groenten voeg ik soms ook worteltjes of aubergine toe, elk zijn smaak!

Ingrediënten

Voor het recept van vandaag ging ik voor 8 porties saus in totaal, of om en bij de 4 liter. Jawel, een halve liter saus is de correcte portie. Op de foto heb ik de groenten al gesneden zodat we meteen aan de slag kunnen. Ik ging echt slechts voor twee porties Lasagne vandaag, dus de lasagnebladen en de mozarella is niet voor de volle 8 porties uiteraard.

 • 1 kg Kippengehakt
 • 5 Ajuinen
 • 2 Rode Paprika’s
 • 5 Tomaten
 • 5 Stengels Selder
 • 250 g Champignons
 • 3 Teentjes Look
 • Verse Tijm
 • 20 g Verse Basilicum
 • 20 g Verse Peterselie
 • Sap van 1 Limoen
 • 1 Koffielepel Gerookt Paprikapoeder
 • 500 ml Passata
 • 1 Blik Tomatenpuree
 • Spaghetti mix (niet nader genoemd merk :-))
 • 150 g Gemalen Mozzarella
 • 10 Lasagnebladen
 • Oregano
 • 50 g Boter 
 • 50 ml Arachideolie

Bereiding

Met alle voorbereidingen reeds getroffen zoals hierboven getoond is het meeste werk reeds gedaan. Alle groentjes zijn gesneden dus we kunnen meteen aan de slag. Zorg er zeker voor de je een grote kookpot neemt, want het is wel een volume alles samen!

We beginnen met de ingrediënten van de bovenste twee kommen aan te stoven in het mengel van boter en olie. Het gaat dan om het limoensap, ajuin, look, tijm, gerookt paprikapoeder, verse peterselie en basilicum en de chili pepers. We kleuren alles aan zoals in de foto hiernaast.

Vervolgens voegen we het kippengehakt toe en roeren we tot het de gewenste afmetingen heeft en een bruin kleurtje krijgt. We laten het dan nog even verder sudderen. Als je liever grotere stukken kippengehakt in de saus hebt dan wacht je beter wat langer alvorens alles uit elkaar te roeren. Na een tiental minuten voegen we de rest van de groenten toe, met name de tomaten, selder, paprika en champignons. We voegen eveneens de tomatenpuree en de passata toe. We laten vervolgens alles nog een half uur tot een uur inkoken.

Eens de saus klaar is moeten we enkel nog de Lasagne stapelen. Er zijn simpelweg 5 rondes van saus en lasagne met tot slot Mozzarella en Oregano. Op de foto zie je alles vers gestapeld, na een kort tijdje in de oven en na een 40-tal minuten als de Lasagne klaar is.

Serveertips

Dit is weer zo een gerecht dat klaar is zoals het uit de oven komt. Geniet ervan zoals het is, misschien met wat brood en lookboter.

 • Dit is eveneens zo’n gerecht dat een dag later nog beter smaakt. Of je nu de Lasagne al stapelt en een dag laat rusten of er eentje stapelt nadat de saus een nacht gerust heeft, het geeft hetzelfde effect!
 • De overschot van de saus kan je net als ik invriezen voor een luie dag. Deze saus is super met pasta, maar eveneens rijst of couscous.