KristofLodewijks.be

Hoe psychotherapie me terug op het juiste spoor zette

Ik heb eerder al beschreven hoe mijn burnout er stevig in gehakt had, en me op één van de donkerste plekken in mijn leven gebracht had. Gelukkig kreeg ik heel veel steun van vrienden, familie en collega’s, maar op sommige vlakken was dat uiteraard niet voldoende. Los van iedereens goede bedoelingen is ook hun kijk op de situatie een beetje gekleurd, aangezien ze vaak vanuit een vergelijkbaar perspectief als jezelf naar de dingen kijken. Voor dat externe perspectief moest ik rekenen op professionele hulp, iets wat voor mij helemaal nieuw was…

Hoe het allemaal begon

Het was al weer even geleden sinds mijn laatste bericht in deze categorie, en zoals ik eerder al had vermeld is het de bedoeling om hier ervaringen, gedachten en reflecties te delen, als en wanneer ik me daar goed bij voel. Hoewel ik voor mezelf de burnout als min of meer onder controle “verklaard” heb besef ik dat hij verre van volledig achter me ligt. Ik ben er zelfs niet zeker van of dat ooit het geval zal zijn, en of ik dat überhaupt zou willen. Dat mag misschien wat vreemd klinken, maar ik heb zoveel geleerd uit mijn burnout, over mezelf, over hoe beter voor mezelf te zorgen en over de dingen die belangrijk of minder belangrijk zijn in het leven…

Habanero Seizoen 2022

Ik besefte zopas dat ik nog niets verteld had van het lopende Habanero seizoen, ik zou me moeten schamen! Het seizoen werd al begin Maart ingezet en we komen nu nabij de 100 dagen sinds het zaaien.

Dit seizoen wou ik een echt Habanero seizoen hebben, dus ik heb 5 soorten Habanero besteld en eveneens een habanada, voor de lol. Die laatste is de niet-pikante versie van de Habanero, die alle smaken deelt, maar niet de pikantheid. Bonsai paprika’s zo u wil!

Burnout blues blog sectie

Een nieuwe blog sectie werd aan de website toegevoegd onder de titel burnout blues. In deze blog wil ik ervaringen, gedachtes en dingen die ik geleerd heb tijdens het herstel van een burnout met jullie delen. Het eerste bericht neemt je mee op enkele van de vele wandelingen die ik deed tijdens het eerste jaar. Ik nam veel foto’s die ik zelf zeer geslaagd vind. Ik hoop dat jullie ze ook leuk vinden en dat de toekomstige berichten in deze blog zinvol kunnen zijn voor mensen die door vergelijkbare problemen worstelen.

Bekijk hier het bericht Walking treasures!

Nieuw artikel gepubliceerd in ACS Photonics

Het artikel “Highly Selective Color Filters Based on Hybrid Plasmonic-Dielectric Nanostructures” van Anabel De Proft werd gepubliceerd in ACS Photonics. In dit werk dat deel uitmaakt van haar doctoraatsonderzoek tonen we hoe hybride plasmonisch-diëlektrische kleurenfilters kunnen gerealiseerd worden voor multi-spectrale beeldvorming. De filters hebben smalle lijnbreedtes van 25 nm in combinatie met een transmissie intensiteit van meer dan 50%, en dit over het gehele zichtbare spectrum. Deze filters behoren tot de meest efficiënte in hun soort, wat een verrassend resultaat is aangezien ze in bovenaanzicht voor 100% bedekt zijn met metaal. And we all love metal, don’t we?!