Pikante Lasagne met gerookte zalm en witte asperges

Pikante Lasagne met gerookte zalm en witte asperges

Een pikante variant op een klassiek thema:
Lasagne van gerookte zalm en witte asperges,
In een mozarella-limoen saus met
spek en champignons…

Inleiding

Sommigen vinden dit misschien een overkill qua fusie aan smaken, maar geef het eens een kans zou ik zeggen! Nagenoeg elk jaar als het aspergeseizoen aanvat maak ik deze klassieker klaar. Een lasagne met gerookte zalm en asperges, het witte goud! Uiteraard kan je met andere groenten combineren, maar ik ging vandaag voor verse dille (een must bij zalm!), rode ui, champignons en voegde ook spek toe, omdat ALLES BETER smaakt met SPEK.

Ingrediënten

 • 400 g Gerookte zalm
 • 500 g Witte asperages
 • 200 g Champignons
 • 100 g Spek
 • 3 Rode ajuinen
 • 3 Limoenen
 • 200 g geraspte mozarella
 • 200 ml melk
 • Zout en peper naar smaak
 • Witte wijn azijn
 • Lasagne
 • 100 g boter
 • 2 Eetlepels bloem
 • Chili naar smaak. Ik deed er een 2 rode spaanse pepers bij deze keer. (40.000 SHU schat ik)

Bereiding

Het meeste van de voorbereiding staat reeds geïllustreerd bovenaan naast de ingrediënetenlijst. We marineren de zalm in limoensap met witte wijnazijn en voegen daarbij de dille en een fijn gesneden rode ui toe. We schillen de asperges en snijden ze in kleine stukjes die we samen met hun schil laten opkoken. Van zodra de asperges koken mogen ze afgegoten worden. Ondertussen bakken we de spekblokjes samen met de champignons, de chili en nog twee rode uien. Als deze mooi gestoofd zijn nemen we ze uit de pan en voegen we boter en bloem toe. Vervolgens scheppen we wat kookvocht van de asperges erbij en laten we het geheel inkoken. We keep on stirring and add the rest of the vegetable and bacon to the pan. We add milk (or boiling liquid) to the mix and also add some grated mozarella. We zijn nu klaar om te gaan stapelen en proeven!

Serveertips

 • Experimenteer een beetje met de ingredienten. Kip in plaats van zalm zou zeker ook werken!
 • Probeer eens een pikantere versie van dit recept. Ik ben er zeker van dat habanero hier heel goed tot zijn recht zou komen.
 • Ik heb de kaas bovenop afgewerkt met oregano en gerookt paprikapoeder, maar volg vooral jouw smaak!
 • Komijn of gember lijkt me ook een interessante combinatie in dit recept!