Habanero Seizoen 2022

Habanero Seizoen 2022

Ik besefte zopas dat ik nog niets verteld had van het lopende Habanero seizoen, ik zou me moeten schamen! Het seizoen werd al begin Maart ingezet en we komen nu nabij de 100 dagen sinds het zaaien.

Dit seizoen wou ik een echt Habanero seizoen hebben, dus ik heb 5 soorten Habanero besteld en eveneens een habanada, voor de lol. Die laatste is de niet-pikante versie van de Habanero, die alle smaken deelt, maar niet de pikantheid. Bonsai paprika’s zo u wil!

De selectie voor dit seizoen

Ik startte dit jaar verschillende soorten pepers, met wisselend succes qua ontkiemen. Ik startte van elke soort 4 tot 6 zaden, het aantal dat het gehaald heeft ziet u hieronder. De afkortingen bij de naam geven aan waar de verschillende soorten staan in onderstaande foto.

  • Habanero Big Sun (BS) – grote gele habanero (3/6)
  • Habanero Red (R) – typische rode habanero zoals hierboven (2/6)
  • Habanero Small Yellow Cherry (SYC) – zoals de naam aangeeft (4/6)
  • Habanero Lemon (L) – gele standaard maat habanero (2/4)
  • Habanero Burning Bush (BB) – grote langwerpige oranje habanero (6/6)
  • Habanada (HN) – niet-pikant broertje van de habanero, langwerpig, oranje (6/6, kept 3)

Deze werden vandaag allemaal in grotere potten overgepot en zijn nu klaar voor de zomer. Hieronder zie je hoe ver ze momenteel staan. De tabel onderaan geeft de posities van de verschillende soorten aan.

BSRSYCSYCL
BSRSYCSYCL
BBBBBBHNHN
BBBBBBBSHN

Ook even een korte update uit Bonchiland, het land der bonsai chili’s! Na twee maanden bloei heeft geen enkel bloemetje van de Moruga Scorpion het gered om tot vruchten te leiden, dus hij is gesnoeid en klaar voor de volgende ronde (boven links). De Carolina Reaper ernaast heeft nog enkele bloempjes maar lijkt hetzelfde lot beschoren. Onderaan zie je er van elk nog eentje, maar deze zijn minder in de hoogte geschoten en vermoeddelijk ook toe aan een snoeibeurt binnenkort. Ik hoop dat ze samen of zelfs voor hun (toekomstige) grotere broers en zussen hierboven!