Penne met kalfsvlees in een romige pepersaus

Penne met kalfsvlees in een romige pepersaus

Een snelle en eenvoudige pasta
waarvan het water in de mond komt!

Inleiding

Dit is één van de recepten die ik op een heel regelmatige basis klaarmaak. Het is een heel eenvoudig recept dat je op een klein half uurtje kan maken. Bovendien kan je er makkelijk een snelle versie van maken met kant-en-klare groentenmixen uit de supermarkt en met klaargemaakte pepersaus (of de variant hiervan in poedervorm). Uiteraard heeft de verse versie altijd mijn voorkeur, maar de snelle versie werkt ook super voor een snelle hap!

Ingrediënten

Hieronder vind je de ingrediënten voor 3 tot 4 porties van dit gerecht. Voor de snelle versie vind je meer tips onderaan!

 • 500g Kalfsvlees
 • 250g Champignons
 • 300g Prei
 • 3-5 Ajuinen (afhankelijk van de maat)
 • 20g Peterselie
 • 500g Penne
 • 250ml Room
 • 250ml Water
 • Bloem
 • Chili pepers to naar smaak. Ik koos voor gedroogde Carolina Reaper, Moruga Scorpion en Habanero, in combinatie met verse jalapeños. 
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Snijdt het vlees in reepjes en kruidt het met zout, peper en chili pepers naar smaak. Bak het vlees in boter of olie tot het mooi gekleurd is. Voeg alle groenten toe en roerbak ze tot ze beetgaar zijn. Voeg de helft van het water en de room toe en laat alles op een laag vuurtje sudderen voor een tiental minuten. Mix de rest van het water met een beetje bloem en voeg dit toe aan het geheel om de saus te binden. Laat alles nog kort inkoken tot de gewenste textuur bereikt is. De pasta kan al gekookt worden tijdens het bereiden van de saus om zo snel mogelijk te kunnen serveren.

Serveertips

 • Probeer dit recept zeker eens met een andere vleessoort naar uw keuze.
 • Bij tijdsgebrek is de snelle versie op basis van kant-en-klare saus een aanrader (vloeibaar/poeder). Vergeet desgevallend niet om het vlees wel afdoende te kruiden, want door enkel de saus toe te voegen krijg je dit niet meer op smaak. Voeg de saus toe wanneer de room en het water worden toegevoegd in het recept hierboven.
 • Voor een extra frisse toets aan dit gerecht kan u wat citroen of limoen toevoegen, en ook een beetje verse peterselie bij de afwerking doet wonderen.
 • Spekreepjes kunnen een extra boost geven aan dit gerecht, bak ze meteen mee met het vlees in het bovenstaande recept.